Çalışmalarımız
17 Eylül
Salı
19:30
Geleneksel Danslar & Sahneleme
Uzun soluklu olarak planlanan bu çalışmada Anadolu'nun, Mezopotamya'nın, Balkanlar'ın geleneksel dans formlarını ele alıyor, katılanların bu formların ritmik ve bedensel karakterini tanımasını ve rahatça dans edebilmesini hedefliyoruz
Süre
12 Hafta x 3 Dönem
23 Kasım
Cumartesi
14:30
Roman Dansları
Trakya bölgesi Roman danslarından 9/8 ritim ile temel adımların öğretileceği bu çalışmada, katılımcıların hem Roman dansları ile tanışıklık sağlamaları hem de öğrendikleri yeni repartuvarla birlikte bireysel doğaçlama yeteneklerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.
Süre
8 Hafta
17 Ekim
Perşembe
19:30
Doğu Karadeniz Dansları / Horonlar (Başlangıç Seviyesi)
Doğu Karadeniz sahili ve iç kesimleri, kaval, tulum, kemençe ve akordeon ile oynanan farklı horon formlarına ev sahipliği yapar. Çalışmaya katılanların bu farklı horon formlarıyla tanışması ve yaygın horon adımlarını öğrenmesi hedeflenmektedir.
Süre
8 Hafta
Vasburagan / Van Halayları
19 Ekim
Cumartesi
17:00
Vasburagan, şu an Van, Bitlis, Muş illerini kapsayan (Van Denizi çevresi) bölgenin tarihteki adlarından biri. Bu çalışma süresince ele alacağımız, Gorani, Qertsi, Meyroke, Papuri gibi dansların 1915 sonrası şu anki Ermenistanda köklenen ve icra edilmeye devam eden halleri ile geride kalan hallerini karşılaştırmalı bir şekilde çalışacağız.
Süre
8 Hafta